3D Yazıcı Nedir?

16-04-2022 10:11
3D Yazıcı Nedir?

 


3D Yazıcı 

 

3D yazıcı sistemleri, sanal ortamda tasarlanan nesnelerin katı formda basılmasına olanak tanıyan cihazlardır. Bu modeller, ihtiyaçlarınıza uygun olan çıktıları kolayca elde etmenize olanak sağlar. Ayrıca mimarlık, mühendislik, kuyumculuk, tıp, medya ve benzeri meslek branşlarında da 3D printer modeller sık sık kullanılmaya başlamıştır. Bu modeller sayesinde, projeleriniz elle tutulur çıktı şeklini alabilmektedir. Aynı zamanda, aylardır üzerinde çalıştığınız projelerinizin de örneğini hızlıca bu sistemler sayesinde elde edebilirsiniz.

Genel olarak 
3D yazıcı ile neler yapılır? Şeklinde birçok soru yönlendirilmektedir. Kısa tanımlamayla çıktı almaya yardım eden bir sistem olsa da normal printerlardan farklıdır. Çünkü iç kısmına yerleştirilen polimer malzemeler, bilgisayar programları yardımıyla kolayca şekillenir. 

3 boyutlu yazıcılar, en kaliteli çıktıları alabilmenize de yardımcı olur. Aynı zamanda, farklı tip baskı teknolojilerine sahip olan birçok seçenekte modeller arasında yer almaktadır. Bu yazıcılar, birleştirmeli yığma teknolojisine sahip özelliklerde de üretilmektedir. Bunun yanı sıra, seçilmiş olan lazer sinterleme SLS teknolojisiyle de üretilen modeller bulunmaktadır. 3D yazıcıları satın almaya karar verdikten sonra, işlerinizde daha fazla verim elde edeceğinizi söyleyebiliriz. Tabi ki teknolojik imkanlardan da yararlanmak için 3D yazıcıları kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede, çok daha hızlı ve pratik şekilde teknolojik imkanları işletmenize yerleştirebilirsiniz. Her 3D modelin özelliği birbirinden farklıdır. Bu nedenle, 3D cihazlarının kullanım alanı farklı sektörleri kapsamaktadır. 

 

3D Yazıcı Kulanım Alanları

3D yazıcı ürünlerifarklı sektörleri kapsayan kullanım genişliğine sahiptir. En başta sağlık sektörü gelirken, bunu takiben farklı sektörel yeniliklerin de önünü açan cihazlardır. Bunun yanı sıra, objeler, biblolar, kolye ve anahtarlık gibi eşyaları da elde etmenize olanak sağlayan bir sistemle çalışmaktadır. Sevdiklerinize özel olarak kişisel ve eşi benzeri olmayan hediyeler vermek için bu yazıcılardan yararlanabilirsiniz. Çünkü farklı geometrik desenlere sahip olan tasarımlardaki nesnelerle özel hediyeler ortaya çıkarmanız mümkün olmaktadır. Bu yazıcılardan kolayca yardım alarak, dilediğiniz objeyi kısa bir sürede yaratabilirsiniz. 


3D yazıcı nasıl kullanılır? Her sektörü destekleyen yazıcı modelinin farklı bir kullanım şekli bulunmaktadır. Çünkü bu cihazlar, kusursuz, pürüzsüz ve hatasız aksesuarlar elde edilmesine yardımcı olmak için üretilmiştir. Bu nedenle, günümüzde kuyumculuk sektörü başta olmak üzere farklı sektörleri de kapsayan çalışmalar, 3D yazıcılar sayesinde yapılır. Bu makineler eşsiz olduğu kadar kaliteli çıktılara da sahip olmanıza yardımcı olur. Yüzük, bileklik, kolye gibi ihtiyaçlarınızın bir arada ve kolayca tasarlanması için bu yazıcıları kullanmanız gerekmektedir. Bilgisayar ortamında tasarlanan görselliklerin obje halinde elde edilmesine yardımcı olan 3D yazıcılar, nesnelerdeki kalite düzeyini artırmaktadır. Ayrıca bu cihazların, maliyetleri azaltacak çalışmalar yaptığını da söylemek mümkündür. 

Büyük ölçekli ve endüstriyel hizmet veren işletmelerin maliyetlerini düşürerek tasarruflu çalışma sisteminin benimsenmesinde 3D yazıcıların önemi büyüktür. Aynı zamanda, 3D yazıcı kullanımı da zorlanmayacağınız basitliktedir. 

 

 

3D Yazıcı Nasıl Kullanılır?

3 boyutlu olarak tasarlanan yazıcılar, teknolojik yeniliklere uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Bu cihazların kullanımı ise ürünün iç kısmına arzu ettiğiniz malzemeyi yerleştirilerek yapılmalıdır. Tasarımlarınızın birebir aynısını almanıza yardımcı olan 3D yazıcı ürün seçenekleri, işletmenizin paradan tasarruf etmesini kolaylaştırır. Elde edilecek olan soyut nesnelerin, kolayca hayata geçirilmesine yardımcı olan printerlar, aksam ve devrelerin çok seri bir şekilde üretilmesine olanak tanıyor. Ayrıca devre kartı dirençleri, farklı metal kabloların sırasına ve kondansatör sırasına bağlı olarak ekleme süreçlerini ortadan kaldırır. Bütün süreçleri ise bilgisayar ortamında yönetmenize yardımcı olmaktadır. 

3D yazıcı modelleri sayesinde, mimari maketler, evde prototipleşmeler, kek aparatları, çikolata yapma, dental ve kuyum sektörleri gibi dökeme hazır kalıplar elde edilmektedir. Bunun yanı sıra, çıktılar ve endüstriyel ürünler tasarlandığı gibi farklı kullanım alanlarına da hitap etmektedir. Kullanmak isteyeceğiniz sektöre uygun olarak 3D yazıcı modelini tercih edebilirsiniz. Örneğin, bu cihazları kullanarak, programlanmış olan bir prototipi sıfırdan yapabilirsiniz. Aynı zamanda, diğer bütün ürünlerin de üstüne baskı yapmanıza yardımcı olan baskı pres yazıcılarını da deneyebilirsiniz. 

 

 


3D Yazıcılar Hangi Ürünler İçin Kullanılır?

3D yazıcı malzemeleri birbirinden farklı içeriklere sahiptir. Bu malzemeler, hangi nesne üzerinde kullanılacağına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin, telefon kılıfları, tabak aparatları, bardak altlıkları, silikon kapaklar gibi nesneler üzerinde baskı yapmanız için rahatlıkla bu cihazları kullanabilirsiniz. Bu yazıcılar sayesinde, her sektörde farklı yaratıcılık malzemeleri tasarlayarak sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. Böylece kendinize veya sevdiklerinize unutulamayacak hediyeler hazırlamış olursunuz. Bunun yanı sıra, ev dekorasyonunda da hayalini kurmuş olduğunuz objeler yaratabilirsiniz. 

3D yazıcılar, evdeki küçük aparatlardan büyük eşyalarınıza kadar bütün araç ve gereçleri elde etmenize olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda, farklı renk skalasıyla ön plana çıkan 3D yazıcıları, dekoratif yapıda ürünler elde etmeniz için harika bir seçim olacaktır. Farklı boy ve renklerde olan ve kullanım şeklinize göre tercih edebileceğiniz birçok yazıcı modeli bulunmaktadır. Tercih edeceğiniz yazıcı türüne bağlı olarak ihtiyaç duyacağınız aparata basabilirsiniz. Bu baskıların ardından 3D tarayıcılarından cismin çıktısını alabiliyorsunuz. 

Dünya’nın en iyi endüstriyel metal ve plastik baskısını yapan 3D yazıcı modelleri seçenekler arasında yer almaktadır. Enerji ve malzemenin en tasarruflu ve iyi şekilde bir araya getirildiği 3D yazıcılar, başarılı baskıları sayesinde kendini kanıtlamayı başarmıştır. 3D yazıcı baskı kalitesi ise oldukça yüksek olan cihazlardır. 

 

 


3D Yazıcı Özellikleri

Üç boyutlu yazıcılar, hayallerinizi gerçekleştirirken yanınızda olacak cihazlardır. Birçok ekipman, oyuncak, araç ve gereç parçaları için 3D yazıcılardan yararlanılmaktadır. 3D olarak hazırlanmış olan dijital dosyaların çıktısı alınırken obje şeklinde sonuç elde edilmektedir. Çok önceleri, profesyonel bireyler tarafından kullanılan bu yazıcılar, son zamanlarda birçok sektörde tercih edilen makinalardan bir tanesi haline gelmiştir. Son zamanlarda, 3D yazıcı çeşitleri de farklı sektörlerin faydalandığı cihazlar haline gelmiştir. Bu yazıcıların en önemli özellikleri arasında, orijinal hediyeler çıkarılması gelir. Kendiniz ya da sevdiğiniz için takı, aksesuar, biblo gibi ürünleri, hayalini kurduğunuz özgün tasarımlarla elde edebilirsiniz. Aynı zamanda, dijital tasarımlarını da gerçekleştirmek için her türlü çıktıyı alabilmeniz mümkündür. 

3D yazıcı nedir? Gibi sorulara, sıfırdan imal edeceğiniz objelerin bilgisayar ortamında tasarlanmasını sağlayan cihazlar olarak yanıt verebiliriz. Üç boyutlu ürünleri yarattıktan sonra ise farklı mekanlarda kullanmaya başlayabilirsiniz. Çünkü objelerin üzerinde zevkinizi yansıtacak olan desen ve tasarımlar oluşturacağınız baskılar yapabilmeniz mümkündür. Bu işlemler ise özgün tasarımların elde edilmesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca bu cihazların özellikleri, modelden modele değişkenlik gösterir. 

 


3D Yazıcılarla Kullanılan Teknikler

3D yazıcılar, mimari görselleştirme, endüstriyel modelleme ve animasyon gibi alanlarda sık sık kullanılmaktadır. Kullanım alanları nedeniyle farklı işlemler 3D yazıcılarla yapılmaktadır. Mimari tasarım ve projeler dış cephe ve iç mekanlarda kullanılan bir tekniktir. Çevre düzenleme anlamında 3 boyutlu modelleme ve animasyon teknikleri kullanılmaktadır. Bu işlemler yapılırken, 3D yazıcı parçaları ihtiyacı da duyulur. Böylece gerçeğe en yakın görünüm elde edilmektedir. Bu görünüm 3D görselleştirme sayesinde yapılmaktadır. Bu sayede, 3D yazıcılarla etkileyici sunumlar yapmak için bir adım önde olmuş olursunuz.

3D endüstriyel modelleme tekniği ise üretimi planlanan ve hali hazırda üretimi olan endüstriyel ürünlerde kullanılır. Endüstriyel ürünlerin ve mekanik sistemlerin tasarlanması planlanan değişiklikler için ambalaj haline nasıl getirileceğinin kararı verilmelidir. Ambalajların gerçekte nasıl bir görünüme kavuşacağı modelleme ve görselleştirmeyle yapılır. Ayrıca görme ve ürünü tanıtma anlamında da avantaj sağlayacak bir yöntemdir. 

3D animasyon tekniği ise iç mekan ve dış cephelerde kullanılan bir yöntemdir. Biyogaz üretim tesisi, tersaneler, fabrika, liman ve üretim anlamında hizmet veren hemen hemen her sektörde kullanılmaktadır. Endüstriyel ve mekanik ürün tanıtımları projelerinizin henüz başlangıcından ve tamamlanıncaya kadar nasıl görüneceğinin görselleştirilmiş halidir. Animasyon tekniğiyle müşterilerinize sunabileceğiniz farklı görsellikte birçok nesne olacaktır. 

 

 


3D Yazıcı Fiyatları

3D yazıcı fiyat aralıkları, bu cihazların marka, model ve teknik özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Her ürünün üretim şekli ve teknolojik yetkinliği farklıdır. Buna bağlı olarak, piyasadaki 3D yazıcı fiyat aralıkları aynı değildir. 3 boyutlu olarak üretilen yazıcı modelleri, baskı almanın en keyifli şeklidir. Her ne kadar teknik bir çalışma sistemi olmasa da yazıcıların sahip olduğu şık ve estetik tasarımlar, dikkat çekmektedir. Bu kriterlere bağlı olarak bu yazıcıların dış görünüşleri daha çekici bir hale getirilmeye uğraşılır. Böylelikle ürünleri satın alan bireyler, rahatlıkla atölye, ofis ve sınıf gibi ortamlarda elde ettikleri objeleri sergileyebilirler. 

Dokunmatik renkli ekranla tasarımı yapılan yazıcılar, kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlar. Bu yazıcıların da diğer modellere göre fiyat aralıkları biraz yüksektir. Ancak genel olarak, 3D yazıcı modelleri uygun fiyat aralıkları ve kampanyalı seçeneklerle hizmetinize sunulmaktadır. Ayrıca tek bir tuşa basarak, baskı almanıza yardımcı olan teknolojik yeniliklerle donatılmış birçok ürün modeli bulunmaktadır. Bu modeller de teknolojinin bütün inovatif getirilerini kullandığı için fiyat olarak diğer ürünlerden daha yüksektir. 3D yazıcıların fiyat aralıklarını, sektör bazlı yapacağınız tercihler de etkileyecektir. Çünkü her kullanıcının ihtiyacı olan baskı türü farklı olmaktadır. Bu durumun sebebi ise 3D yazıcıların farklı sektörleri destekleyici olarak çalışan bir cihaz olmasıdır. 3 boyutlu olan yazıcı modellerini kullanarak, bağlantı sorunları ve ek iş yapma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Bu cihazları kullanırken sorun yaşamak istemiyorsanız, filament miktarını iyi ayarlamalısınız. 

 


3D Yazıcı Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

3D yazıcılar, çeşitli araç ve gereçlerin oluşturulmasında kullanılan cihazlardır. Dijital dosyaların üç boyutlu nesnelere dönüştürülmesinde kullanılan bu cihazları satın alırken, dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunmaktadır. Öncelikle, 3D yazıcı nasıl çalışır? Bu konu hakkında bilgi alınması gerekmektedir. Ardından, yazıcının hangi sektörde kullanılacağının belirlenmesi gerekir. Bu yazıcıları satın almaya karar verdiyseniz, bir takım unsurlara dikkat etmeniz önemlidir. 

Öncelikle, neden 3D yazıcı satın almak istediğinizi belirlemelisiniz. Çünkü hayal ettiğiniz bir obje ve ürünü üretebilme becerisine sahipseniz, bu yazıcılarla tasarım yaparken zorlanmazsınız. Bu ürünleri kullanırken, 3D tasarımlarını objelerin gerçek boyutlarda alabilmeniz mümkündür. Dolayısıyla hangi amaç için bu yazıcıyı satın alacağınıza bağlı olarak ürün tercihi yapmalısınız. Aynı zamanda, bu yazıcıları nerede kullanacağınızda önemli bir detaydır. 

Alacağınız baskıların hangi amaçla almak istediğinizi de belirlemeniz gerekmektedir. Yani hangi 3D yazıcı filament ve materyale ihtiyacınız olduğunu bilmeniz önemli detaylardır. Bu cihazları satın almadan önce, her zaman bir hedefinizin olması ve bu hedefe uygun tercihler yapmanız gerekir. Örnek verecek olursak; gıdalar için güvenli kaplar ve uzaktan kumandalı araba parçalarını güçlü ancak hassasça basmak isteyebilirsiniz. 

Hangi baskı boyutlarında alacağınıza bağlı olarak da tercih etmeniz gereken yazıcı tipini seçmelisiniz. Her baskı türü ve boyutu farklı olduğu için kullanacağınız yazıcı tipi de değişkenlik gösterecektir. Örneğin, küçük ebatlı biblolar ve modeller bastırmayı istiyorsanız, yazdırma alanının büyük olduğu cihazları tercih etmelisiniz. Bu yazıcıları tercih ederken, ne kadar tecrübeli olduğunuzda önemli bir detaydır. Daha önce, bu yazıcıları kullanıp kullanmamanız ya da mekanik uzmanlığınızın olup olmaması oldukça önemlidir. 3D yazıcıları satın almadan önce, kullanım kolaylığının sizin için önemli olup olmadığına da karar vermelisiniz. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.